Totta puhuen en koko ohjelman aikana saanut päähäni edes miltä lehtikaali näyttää.. Minulla ei siis ollut harmainta aavistustakaan siitä ennen viime lauantaita. Viime lauantaina anoppini pyöräili meille mukanaan hänen oman kasvimaan lehtikaalia. (Nyt siis tiedän miltä se näyttää!) Ensin ajattelin, että voi ei, mitäköhän tuostakin tekisi, kun ei sitä voi poiskaan heittää. Sitten muistin ne lehtikaalisipsit, ehkä sittenkin kokeilen niitä.
Ohje on yksinkertainen. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet. (Märkänä niistä ei kuuleman mukaan tule rapeita). Laita kulhoon vähän oliiviöljyä tai esim. rypsiöljyä ja mausta suolalla (suolan kanssa saa olla varovainen, sitä tulee helposti liian paljon tai vastaavasti liian vähän.. minulla sitä lipsahti liikaa ja osa sipseistä oli todella suolaisia.) Halutessaan öljyyn voi sekoittaa mitä vain mausteita maun mukaan. Pyörittele lehtikaalin lehdet öljyssä ja paista 150 asteessa n. puoli tuntia. Lehdet on hyvä kääntää 15 min. kohdalla niin kumpikin puoli rapeutuu tasaisesti.
<3 Krisu
Tarviikin testata!
VastaaPoistaKaikkea uutta on aina mielenkiintoista kokeilla, suosittelen! :)
Poista