perjantai 18. syyskuuta 2015

Vaaleanpunainen kakku

Kun muut ovat tänään lakkoilleet, on minulla ollut aikaa toteuttaa pitkäaikainen haave kokeilla leipoa vaalenapunainen kakku ja nimenomaan tämän tyyppinen, jossa on keksit reunoilla. En ota tässä nyt sen enempää lakkoiluun kantaa, mutta itse olin pois töistä julkisen liikenteen seisauksen vuoksi (en ole niin reipas, että olisin työmatkapyöräillyt 60km yhteen suuntaan), jonka lisäksi esimieheni kehotti minua "vain työharjoittelijaa" pitämään vapaapäivän ja sehän minulle kelpasi paremmin kuin hyvin.

Vapaapäivän kunniaksi halusin siis leipoa sen vaalenpunaisen kakun (ja jonka takia se vessa jäi sitten siivoamatta, mutta ehkä huomenna sitten.. ;))! Ajatuksena on leipoa tämmöinen työpaikalleni kun lopetan harjoittelun siellä kolmen viikon päästä, joten olihan se nyt vähän harjoiteltava etukäteen. Nimittäin täytekakkukokeiluni voi laskea yhden käden sormilla. (Sitten on ne lapsena isille ja äidille tehdyt täytekakku räpellykset kääretorttupohjista, joita ei lasketa.) En siis ole tehnyt elämäni aikana montaa täytekakkua, vaikka kiinnostusta olisi kyllä harjoitella. Täytekakkuja ei ole vain innostanut tehdä huvin vuoksi, koska kuka ne sitten syö? No minäpä tietenkin kun eihän niitä voi roskiinkaan heittää, joten ei kiitos!


Minulla on viime aikoina ollut omituisia vaaleanpunaisia päähän pinttymiä. Tässä kohtaa täytyy varmaan valottaa, että en koskaan aikaisemmin ole pitänyt vaaleanpunaisesta, mutta kas nykyään se raivaa tietään jo lempivärien joukkoon. Syytä en tiedä tai no, nyt ehkä hieman valehtelin, sillä aavistelen sen kyllä johtuvan siitä pikkiriikkisestä tyttölapsen kaipuusta (eiks lähes kaikilla oo haaveena saada ainakin yksi poika ja yksi tyttö?).. ;) Mutta voihan syynä olla vanhentuminen tai ehkä olenkin niin rakastunut jälleen, että katselen kaikkea niiden kuuluisten vaaleanpunaisten silmälasien läpi. Mene ja tiedä, mutta vaaleanpunainen on nyt se mun uus juttu! Mielenkiinnolla odotan, löytääkö se tiensä jopa meidän sisustukseen. (Niin, sitten joskus kun tuo olohuone ja kirjastohuone on siinä kunnossa, että niitä viitsisi alkaa sisustamaan.)Palatakseni itse kakkuun niin tein pohjaksi sienikakkupohjan (ei siis sisällä sieniä vaan nimitys tulee kakkupohjan "höttömäisestä" olemuksesta), jonka ohje on peräisin äidiltäni ja jonka hän on saanut sen muistaakseni hänen äidiltään. Koska alkuperäinen ohje on 6 munan, pienensin sitä sen verran, että sain 4 munan kakkupohjan aikaseksi. En tämmöiseksi huvin vuoksi kakuksi viitsinyt tehdä 6 munan jättiläiskakkua. Täytteeksi laitoin valkosuklaamoussea ja kokonaisia puolukoita. Mielenkiinnolla odotan miltä nämä pikaiset päähänpisto täytteet maistuu.. Pursotukset päälle on tehty kuohukerma-rahkaseoksesta ja joka on värjätty punaisella elintarvikevärillä. Harmittaa kun menin pursottelemaan toisenkin kerroksen ruusuja, sillä eihän niistä tietenkään tullut niin nättejä, mitä sinne alle sitten jäi. Eipä se näytä koskaan olevan kannattavaa lähteä korjailemaan töitään kun yleensä aina ne menee vain huonompaan suuntaan..


Täällä olisi siis tarjolla kaikille remonttimiehille palkaksi tämmöstä kakkua, joten toivottavasti mun ei tarvitse syödä tätä yksikseni! ;)

Mukavaa viikonloppua kaikille!

<3 Krisu

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!