tiistai 2. helmikuuta 2016

DIY helpot tuikkukupit

Olin katellut jo jonkin aikaa tiskikaapissa pilttipurkkeja, jotka vaan jökötti siellä tyhjänpanttina. Alkoi jo tuntua siltä, että nyt ne saa lähtee kunnes sain idea, että niistähän voisi tehdä jotain hyödyllistä. Pilttipurkkeja on tuunailtu jo pitkän aikaa erilaisiin käyttötarkoituksiin, eikä tämä minunkaan ideani varmasti uniikki ole, mutta pidän siitä silti. Instagramista ja pinterestistä tulee pongailtua kivoja ideoita ja olihan tälläkin idealla jotain tekemistä instagramin kanssa.. Löysin sieltä kuvan kivoista mustista tuikkukupeista, en vain tiennyt mistä ne oli hankittu vai oliko tehty jotenkin itse, mutta siltä istumalta ajattelin spreijata mattamustalla spraymaalilla pilttipurkkeja.

Toinen tuikkukuppi on tehty isompaan pilttipurkkiin ja toinen pienempään. Itsellä ajatuksena olisi tehdä ehkä vielä yksi siihen kaikista isoimpaan. Pitäis vaan hankkia jostain sellainen isoiso pilttipurkki!

Pilttipurkit on täytetty vedellä, joten tuikut kelluu pinnalla. Purkit voisi täyttää hyvin myös esim. hiekalla.

Isommassa pilttipurkissa on vähemmän maalikerroksia, joten valo kuultaa hieman reunastakin. Hmm.. kumpikohan on parempi..

Jos siis omistat jo spraymaalia haluamassasi värissä sekä kaapistasi löytyy tyhjiä ja puhtaita pilttipurkkeja niin ei muutakun maalaamaan. Tämän helpompaa tee se itse -ideaa ei helpolla löydä. Niin no, saahan tämmöisen helponkin homman pilattua sillä, että on liian hätähousu niin kuin minä olen. Spraymaalia täytyy suihkuttaa ohuita kerroksia, jotta se ei valu ja lisäksi sen pitäisi antaa kuivua välillä ennen kuin suihkuttaa uuden kerroksen. En ensimmäisen purkin kohdalla ihan jaksanu odotella kun halusin nähdä lopputuotoksen heti siltä istumalta, joten siitä ei sitten tullutkaan ihan sellaista kuin piti.. ;) Suosittelen siis olemaan kärsivällinen!

Älkää lannistuko vaikka ensimmäinen purkki näyttäisikin tältä! Sitä paitsi tämähän on hieno ja uniikki kuvio.. jos vaan ois tasainen! ;)

Ps. Kuvissa esiintyneen viherkasvin sain mieheltäni synttärilahjaksi. Hän totesikin, että onneksi se oli halpa kun ei kuitenkaan kovin kauan mun hoidossa kestä. hih hih. Sulostahan se on ku silti oli mulle kasvin ostanu ja ihana tuo kasvi onkin, joten toivosin kyllä et pysys hengissä edes jonkun aikaa! :D Niin ja tämän blogin instagram -tilin löytää instasta meillaremontoidaan -nimellä. Käykäähän kattomassa ja tottakai saa liittyä seuraajaks. Insta päivittyy vähän tiuhempaan kuin tämä blogi. :)

<3 Krisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!