torstai 4. kesäkuuta 2015

Kotitekoinen muovailuvaha

Tänään oli jälleen "vapaapäivä", koska olin vielä pikkumurun kanssa kotona silmätulehduksen takia. Eilen kylläkin kävin töissä sillä sain pikkumurun ihanan kummitädin tänne häntä hoitamaan. On siinä reipas ja kullan arvoinen kummitäti kun vapaapäivänsä tuhlasi ja tuli koko päiväksi hoitamaan pientä potilasta.

Niin siinä sitten kävi, että kun olin kotona ja piti valita, että teenkö jotain tärkeää vai jotain hauskaa, valitsin aivan kuin varkain sen hauskan.. No, mutta eikös se niin ole, että kun pikku potilas on saatu päiväunille ja perus arkiaskareet on suoritettu, on lupa tehdä jotain kivaa ja viettää laadukasta omaa-aikaa?! Tällä kertaa se minun "laadukas" oma-aika tarkoitti muovailuvahan tekemistä. ;) Sain siihen siis ohjeen ystävältäni jokin aika sitten ja koska ohje oli niin helppo, niin eihän sitä voinut jättää kokeilematta!


Ohje kuuluu näin:

1 kuppi vehnäjauhoa
½ kuppia suolaa
2 tl leivinjauhetta
 --> sekoitetaan kattilassa ja lämmitetään keskilämmöllä, jonka jälkeen lisätään
1 kuppi vettä
Haluamaasi väriainetta
1 rkl ruokaöljyä
 --> sekoita, kunnes muovautuu palloksi
 --> nosta pöydälle ja vaivaa taikinaksi

Ohje on siis helppo ja kaikki aineet löytyvät yleensä jokaisen kaapista. (Ehkä väriainetta joutuu ostamaan, mutta siitäkin selviää kaupassa käymällä tai sitten jättämällä väriaineen pois. ;)) Minä innostuin muovailuvahan tekemisestä niin paljon, että tein kaksinkertaisen annoksen ja jaoin sen kuuteen osaan, jotta sain usemman eri värisen pallon. Huomatkaa, että kolmella päävärillä (sininen, keltainen ja punainen) selviää, koska sekoittamalla värejä keskenään saa aikaan kaikki muutkin värit, esimerkiksi välivärejä vihreää, oranssia ja violettia. Olenkin tyytyväinen siihen, että massa on tehty syötävistä aineksista, joten se ei ole vaarallista, jos sitä vähän lipsahtaa pikkusen muovailijan suuhun. (Myönnän, että minunkin oli sitä maistettava ja oli kyllä niin suolaista, että piti heti sylkäistä pois. ;))


Kun muovailuvahapurkit koristelee kauniiksi, voi niitä käyttää jopa sisustuksessa. Nämä päätyisivät pojan huoneeseen hyllylle, jos sellainen huone olisi olemassa. ;)Kansilla leikkiminen olikin se paras leikki.

Tehkäähän kaikki sinkut, mummit, vaarit, perheen äidit ja ihan kaikki muutkin muovailuvahaa! Sillä minusta muovaileminen on niin hauskaa, ettei siihen välttämättä lapsia tarvitse ollenkaan. (Ja parempihan se onkin niin kun kukaan ei ole häiritsemässä tai sotkemassa hienoja taideteoksia.. taidankin seuraavan kerran viettää omaa laatuaikaa muovailuvahan parissa! hehhe ;))

<3 Krisu

2 kommenttia:

  1. Jääkö tuo taikina joka paikkaan kiinni? Sotkevaa siis? Ja kuivuuko heti jos jää vähäks aikaa pöydälle? Tee saila muhokselta. ��Terkkuja sinne ja tervetuloa käymään!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun taikina on ollu pöydällä ja jäähtyny niin se on vähä semmost venyvää ja oikein hyvin muotoiltavaa eli ei jää kiinni. Mulla kävi kuitenkin niin hassusti, että kun muovailut oli tehty ja laitoin muovailuvahat suljettuun lasipurkkiin ja jätin huoneenlämpöön niin ne oli yön aikana muuttunu takas löysemmäksi jonka jälkeen jos olis alkanu muovaileen, ne ois tarttunu joka paikkaan. Nyt en siis tiedä miten niitä pitäis säilyttää, mutta ei ainakaan niin miten mä säilytin! :D Terkkuja sinne kans ja tulkaa myös käymään! Odoteltu on! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!