maanantai 2. marraskuuta 2015

Syyskekkerit halloween teemalla

En ole ikinä ennen juhlinut halloweenia mitenkään, koska se nyt vain ei kuulu suomalaisiin perinteisiin. Olimme kuitenkin ajatellut jo monena vuotena järjestää syyskekkerit, jotka vihdoinkin tänä vuonna saimme toteutettua! Kekkerit pidettiin 30.10 eli päivä ennen halloweenia, joten teemaksi valikoitui luonnollisesti halloween. En halunnut pitää halloween -teema kekkereitä oikeana halloween päivänä sillä itse haluan kuitenkin pitää halloweenin ja pyhäinmiestenpäivän erillään. Mielestäni pyhäinmiestenpäivänä kuuluu rauhoittua ja muistella kuolleita läheisiä. Monena vuonna olemme käyneet kävelemässä hautausmaalla, mutta tänä vuonna päivä meni sen verran autossa istuessa ja kyläillessä ihanilla ihmisillä, että emme ehtineet hautausmaalle.

Remontin takia järjestimme kekkerit meidän vanhan navetan päädyssä olevassa aitassa. Aitasta sai todella tunnelmallisen ja teemaan sopivan kynttilöillä ja muilla koristeilla. Sinä iltana/yönä oli pakkasta, joten tilkitsemättömässä aitassa meinas vähän tulla kylmä pienistä lämmittimistä huolimatta. Onneksi kaikki olivat pyynnöstäni varautuneet vilteillä, joten iltaa ei tarvinnut kesken kaiken kylmyyden takia keskeyttää. Paikalla meitä oli 12 aikuista (pikkumuru lähti untenmaille jo 8 aikoihin, joten saimme nauttia illasta kaikessa rauhassa kun itkuhälyttimestä ja muutamista tarkistuskäynneistä sisällä ei koitunut seuraamuksia. Onneksi pikkumuru on nukkunut yöt kiitettävästi siitä lähtien kun lopetin imettämisen). Tunnelmaa pienessä aitassa siis riitti!

Pahoittelut kuvien laadusta. Tuli otettua kuvia huonolla kännykällä tunnelmavalaistuksessa, joten sen mukaisia. Innostuin tekemään mustan ja oranssin pom pomin koristeeksi. Niiden tekeminen olikin yllättävän helppoa ja nopeaa!

Tässä muutamia kuvia valmisteluista. Pöydät rakennettiin autonrenkaista, pöytätasosta ja muista erikokoisista pöydistä. Epätasasen lattian takia täytyi laittaa kaikenlaisia kiiloja pöytien jalkojen alle. Tuoleina oli ulkorakennuksista löyteneitä kaikenlaisia tuoleja.. Pöytäliinoiksi laitoin toiseen päähän pöytää mustan ja toiseen päähän oranssin kankaan. 

Ensimmäinen kerrostäytekakkuni, jossa päällä hämähäkinseittikuvio. Vähän lähti pursotukset valumaan, mutta tällä kertaa se ei haitannut, kun sopi hyvin teemaan. Pöydillä koristeena oli mustia ja oransseja hämähäkkejä (löysin suht. ison pussillisen tigerista eurolla ja vasta kotona huomasin, että ne olikin sormuksia, mutta sopi ne silti oikein hyvin pöydälle koristeeksi).

Minä olen aina tykännyt juhlien järjestämisestä, ainakin niin kauan kunnes stressi on iskenyt. Pidän erittäin paljon leipomisesta, erityisesti tykkään haastaa itseäni ja kokeilla uutta ja erilaista. Teen hyvin harvoin samaa leipomusta kahta kertaa peräkkäin. Mies kerran jo toteskin, että kyllä mä itse leiposin ainakin sellasia, jotka on takuu varmasti hyviä! Niin.. ehkä sitä on tullu muutaman kerran vähän epäonnistuttua, joko leipomisvirheen tai huonon ohjeen takia, mutta hauskaa se silti on kokeilla aina vähän liian vaikeita ja erikoisia leipomuksia! ;) 

Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä elämäni ensimmäisen kerros täytekakun. Ulkonäöstä ei ihan tullut sellaista kun olin ajatellut, mutta ei se musta ulkoisesti pilallekaan mennyt. Tein kakun gluteenittomana, koska yksi vieraista oli gluteeniton. Olen leiponut gluteenittomia ennenkin, sillä siskoni on gluteeniton, mutta enhän minä muistanut, että sitä kakkua ei tarvitse kostuttaa yhtä paljon kuin vehnäjauhoista tehtyä kakkua. No, se oli sitten lievästi sanottuna hyvin kostunutta kakkua! :D Täytteeksi halusin kokeilla sitruunakiisseliä ja mustikka-kerma-rahkasekoitusta. Ehkä sekin oli hieman erikoinen yhdistelmä, mutta eipä sitä yrittänyttä laiteta. Päällä on oranssiksi värjättyä sokerimassaa.

Kakun päällä olevan hämähäkinseitin tein 100% suklaan, hunajan ja salmiakkimixerin sekoituksesta. Sekoitus oli ainakin hyvin nopeasti jähmettyvää, piti olla nopea, jotta ehdin tekemään koristeen.


Koska ihanat ystävät toivat muuten tarjottavat halusin täytekakun lisäksi kokeilla yllätys yllätys ensimmäistä kertaa red velvet kuppikakkuja. Kuppikakut onnistuivat mielestäni hyvin ja maku oli kyllä positiivinen yllätys. En vain saanut itse muffinsseista kovin punaisia, liekö syynä ollut elintarvikevärin huono laatu.. En nimittäin jaksanut ostaa mitään uutta pastaväriä tms. kun kaapista löytyi tavallista punaista elintarvikeväriä.


Teemaan sopivalla tavalla koristeltu. Tein siis syötävää tekoverta tuorejuustokuorrutteen päälle.

Lisäksi kaiversin elämäni ensimmäisen kurpitsan. Kurpitsa toivotti ovella vieraat tervetulleeksi.

Sammutimme meidän pihalta kaikki ulkovalot, yhtä hämärää valoa lukuun ottamatta. Ja laitoimme omenapuuhun roikkumaan paljon talon edellisen asukkaan itse tekemiä kynttilälyhtyjä. Lisäksi pihalla oli paperilyhtyjä, kurpitsa ja iso lyhty kaivon päällä tunnelmaa luomassa. Harmittaa kun siinä tohinassa ei tullut otettua kuvaa omenapuusta. Se oli ihana näky! <3

Tämmöisiä syysjuhlia vietettiin meillä! Minkälaisia juhlia teillä lukijoilla on ollut?

<3 Krisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!