sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Adventtikynttilät

Satohan se tänne meillekin ensilumi.. Tai voiko tuota valkoista kuuraa nyt oikein ensilumeksi kutsua, mutta on se sentään koko päivän pysynyt maassa. Eipä se haittaa, vaikka se ei maata peitä, kyllä se kaunistaa kuitenkin! Ja joulufiilistä tuo heti roppa kaupalla! :)

Viikolla jo alottelin näitten adventtikynttilöiden tekoa, mutta tänään vasta sain päätökseen tämän työn. Nämä oli kyllä nopea ja kiva tehdä. Pikkumurustakin oli mukava tyhjentää kanelitankopussit pöydälle ja ojentaa niitä sitten yksi kerrallaan äitille. Viikon päästä saadaan sytyttää ensimmäinen kynttilä ja ihailla pikkumurun kanssa yhdessä tehdyn työn tulosta. 


Näiden kynttilöiden tekoon tarvii siis valkosia (tai itse ostin luonnonvalkosia) "pölkkykynttilöitä", kanelitankoja (löysin isoja pusseja tarjouksesta K-Citymarketista), juuttinarua (löysin Tigerista ruskeaa ja punaista), kuminauhaa (itse käytin valkoista ompelukuminauhaa, jonka ostin K-Citymarketista) ja jotkut kartonki- tai pahvinpalaset jos haluaa tehdä adventtikynttilöitä. Lisäksi itse kävin kaivelemassa meidän vanhasta navetasta noita edellisen asukkaan vanhoja lautasia, jotka päätyivät kynttilän aluslautasiksi. Tuossa kynttilässä numero kaksi paistaa tuo kuminauha vähän sieltä täältä.. pitäis laittaa muutama lisäkierros juuttinarua niin peittyis sekin. 

Itse en aikaisemmin ollut kanelitankoja ostanut, joten niiden hinta kyllä yllätti minut täysin. Jos en olisi sattumalta löytänyt tarjouksesta isoja pusseja kanelitankoja, ei olisi tämmösiä kynttilöitä tullut väsättyä. Nämä ei siis ole mitään halpoja kynttilöitä tehdä, mutta itse kyllä tykkään ulkonäöstä.

Nyt on meilläkin otettu se ensimmäinen askel jouluvalmisteluihin. Jospa sitä seuraavaksi sais tuonne ulos vähän jouluvaloja laitettua. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille! :)

<3 Krisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!