keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Terveellisempi kookossuklaa

Minua on jo pitkään kiehtonut kokeilla raakaleivonnaisia, mutta se on aina jäänyt tekemättä syystä tai toisesta. Yksi isoin syy kuitenkin on ollut se, että suurimpaan osaan raakaleivonnaisista on tullut erilaisia pähkinöitä ja koska minä olen pähkinöille allerginen, ei niitä ole tullut kokeiltua.  Oikeastaan olin törmännyt vain sellaisiin raakaleivonnaisiin, joissa on pähkinöitä ja niinpä olen ollut siinä luulossa, että kaikissa ohjeissa on pähkinää, enkä ole keksinyt millä sen voisi korvata.

Talvella löysin instagramin kautta herkullisen sivuston nimeltä Vanelja. Suosittelen ehdottomasti kurkkaamaan! Alkuun tyydyin ihastelemaan vain kuvia, mutta eilen oli kokeiltava minkälaisia herkkuja kookossuklaan ohjeella syntyy. Ja mielettömän hyviä herkkuja sillä ohjeella syntykin! Eikä omatuntoa haitannu vaikka heti kaksi maistoinkin, ;) Siis kaikki, jotka tykkäävät Bounty -patukoista tai kookoksesta, eikun vain leipomaan!


Kookossisus:

3 rkl soseutettua perunaa
3 rkl kotimaista luomuhunajaa
1 tl vaniljauutetta
2 dl kookoshiutaleita
2 rkl sulatettua kookosöljyä

Kaikki ainekset vain sekoitettiin keskenään, jonka jälkeen kookostangot laitettiin pakastimeen puoleksi tunniksi. Lopuksi kookostangot kuorrutettiin raakasuklaalla, jonka seoksen ohje löytyy myös Vaneljan sivulta.

Tällä kertaa itse jouduin tyytymään hieman sovellettuun ohjeeseen, koska pienestä kaupasta, mihin illalla kiireessä menin, ei tietenkään löytynyt kookosöljyä. Kookosöljyn tilalla käytin sitten kookosvoita. Myöskään raakasuklaan valmistukseen minulta ei löytynyt aineksia, jonka takia tyydyin kourrutamaan kookossuklaat erittäin tummalla suklaalla. Näistä seikoista johtuen minun kookossuklaani eivät loppujen lopuksi olleet niin terveellisiä kuin niiden olisi pitänyt olla. Ensi kerralla ehdottomasti kokeilen alusta loppuun ohjeen mukaisia kookossuklaita, joista varmasti tulee myös herkullisia!


Ps. Ostin tänään Brunbergin myymälästä Porvoosta 100 % suklaata. Seuraavaksi sitä siis kokeilemaan. (Niitä ei ainakaan tee mieli syödä kovin montaa kerralla.. ;))

<3 Krisu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!