torstai 1. syyskuuta 2016

Lähes valmista

Uskomatonta! Meidän nyt aikalailla vuoden kestänyt olohuoneen ja kirjastohuoneen remontti on lähes valmis! Oikeastaan tämä hetki, jolloin remonttipuolen ja keittiön erottanut suojaseinä otettiin pois, oli ehkäpä se odotetuin hetki. Tässä nyt istun keittiön pöydän ääressä ja ihmettelen kun voin nähdä olohuoneen ikkunasta näkyvät omenapuut.

Edellinen remonttipostaus on toukokuulta, jolloin seuraavaksi vuorossa oli seinien hiominen ja maalaus. Nyt seinät on siis hiottu ja maalattu valkoisiksi. Myös ikkunanpielien ruskea väri on saanut väistyä valkoisen tieltä. Olohuoneen katto on maalattu valkoiseksi ja kirjastohuoneeseen tehtiin kokonaan uusi katto, joka maalattiin myös valkoiseksi. Kuusilattia käsiteltiin Uula öljykuullolla, jossa oli seassa 10 grammaa valkoista väripigmenttiä. Muurit käsiteltiin saneerauslaastilla, jolloin huoneisiin saatiin vähän muutakin väriä kuin valkoista. Aikaisemmin olen maininnut myös parilasiovista, joita meillä on nyt siis kaksin kappalein. Sisäovet ovat kirjastohuoneen ja olohuoneen välillä ja ulko-ovet tietenkin vievät olohuoneesta ulos joskus hamassa tulevaisuudessa valmistuvalle terassille. Kirjastohuoneen takka saa jäädä alkuperäiseen kuntoon, jotta talosta löytyy historiasta muistuttavia yksityiskohtia. Olohuoneen takka-leivinuunin käsittely on vielä mietinnässä..


Kuten kuvista jo näkee, ei ole enää kaukana se hetki, jolloin pääsemme kunnolla levittäytymään näihinkin huoneisiin. Paria mattoa oli jo aivan pakko kokeilla uudelle lattialle. Yllä olevassa kuvassa näkyvän automaton ostin keväällä alennuksesta ja se on kyllä ihana. Vielä kun pikkumurulla ei ole omaa huonetta eikä myöskään leikkihuonetta, rakennan hänelle olohuoneen nurkkaan leikkinurkkauksen ja tämä matto sopii sinne väreiltään paremmin kuin hyvin! 

Nyt olen tosissaan innostunut selailemaan nettisivuja ja mainoksia, jotta nyt alkuun löytäisimme olohuoneeseen hyvän sohvan ja sopivan maton. Kirjastohuoneen sisustus on jo lähes valmiina, koska se muuntautuu meidän makuuhuoneeksi niin kauaksi aikaa, että parin kolmen vuoden sisällä saamme remontoitua meidän oikean makuuhuoneen ja muut alakerran tilat. Vähän vielä on kuitenkin maltettava, sillä ennen sisustamista on laitettava patterit, sähköt ja listat paikalleen. 

Aurinkoista syyskuun alkua!

<3 Krisu4 kommenttia:

  1. Ai vitsi ku alkaa näyttää kivalta �� täytyy tulla paikan päälle tsekkaamaan pian ja ihastelemaan!��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tästäkin talosta vaan alkaa kuoriutuu oikea kaunotar! ;) Tervetuloa kylään!!

      Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!