tiistai 28. huhtikuuta 2015

Grüße aus Deutschland

Täällä sitä taas ollaan turvallisesti kotimaan kamaralla! Aina on mukava käydä "lomalla" ja etenkin ulkomailla, mutta vielä mukavampaa on se kotiin palaaminen. Olihan tolla viikon mittasella matkalla tapahtumia jo kerrassaan et toivottavasti tää kirjotus ei veny tylsistyttävän pitkäksi.

Viikko sitten maanantaina lennettiin Helsingistä Tukholman kautta Hampuriin. Ja sunnuntai -iltana lähti Hampurista lento Riikaan, jossa oltiin yötä lentokentällä ja päivällä lähti kone sitten Riikasta taas Helsinkiin. Matkat meni mukavasti, jos ei nyt oteta huomioon sitä, että mennessä meitä kuuluteltiin Tukholmassa "final call..", jonka jälkeen juostiin ja kovaa, jotta ehditiin koneeseen. Tullessa nukuttiin huonosti lentokentällä eikä sovi myöskään unohtaa pommiuhkaa Riikassa, jossa koko lentokenttä tyhjennettiin jonkun typerän pilasoiton vuoksi ja näin ollen lennot myöhästyivät. Varsin lepposastihan kaikki siis sujui, kuten kuvasta näkyy! ;)

                          Ilmeisen väsyneinä lentokentällä juoksemisesta ja nukutaan puistossa kuin juopot! :D


Minä lähdin siis opintomatkalle Saksaan, Rendsburgiin ja sen puolesta oli kyllä onnistunut reissu, että mun saksan kieli teki kyllä yllättävän harppauksen seuraavalle tasolle. En olis koskaan uskonut, että ymmärrän niin paljon sitä kieltä.. ilmeisesti kaikki opiskelu ei olekaan mennyt hukkaan! Opiskelutahti oli tietenkin tiukka, koska aikaa oli vähän, mutta pelkän saksan kuuleminen ja puhuminen teki vain hyvää, vaikka olikin niin väsyttävää, että illalla jo 8 aikoihin kaikki haukotteli antaumuksella.

                                                                            Todistusainestoa opiskelusta

Kaupunkikierroksella Rendsburgissa


  St. Marienkirche Rendsburgissa, jossa oli mielenkiintoista kuunnella historiaa (ainaki ne palat mitä siitä ymmärsi ;))

Maanantaista perjantaihin opiskelimme Rendsburgissa ja viikonlopun olimme Hampurissa. Kävimme myös retkellä lähellä Tanskan rajaa sijaitsevassa Sylt nimisessä paikassa. Syltissä oli söpöjä taloja, joissa oli olkikatot. Näin suomalaisena oli ihmeellistä myös nähdä vuoroveden vaikutus, miten reilu kuusi tuntia sitten merelle katsoessa ei nähnyt vettä ja yhtäkkiä sitä olikin taas joka puolella.


                                                        Luonnonsuojelualue Syltissä

 Hampurissa oli sitten vapaa-aikaa, jota kulutimme vähän shoppailemalla ja kävelemällä ympäriinsä nähtävyyksiä katsellen. Launtai ja sunnuntai olivat sateisia päiviä, joten istuimme kumpanakin päivänä pitkään ja hartaasti Starbucksissa. (Ja maailman parasta italialaista jäätelöä me söimme ehkä vähän liikaakin, koska se nyt vaan oli niin halpaa Saksassa.. ;))

Radhaus Hampurissa


Hampurin satama

Näkymät meidän hostellista. Sunnuntaina Hampurissa juostiin maraton, jossa osallistujia riitti

Tässäpä nyt vähän tunnelmia Saksan reissulta. Harmikseni unohdin kameran kotiin, joten kuvat on otettu kännykällä ja on sitten sen näkösiäkin. Jos on kaupunkimatka harkinnassa niin voin suositella kyllä ehdottomasti Hampuria! Nätti kaupunki etenkin silloin kun aurinko paistaa ja historiaa riittää!

Ps. Pikkumurukin oli pärjännyt vallan mainiosti isin kanssa kotona! :)

<3 Krisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!