sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Jäätelökekkerit

Nyt täytyy tunnustaa, että olen toden teolla nauttinut kesästä ja samalla ottanut vapauden olla kirjoittamatta tänne yhtikäs mitään, jos ei huvita tai oikein ole aikaa! Välillä on ollut mielessä, että olispa kiva kirjoittaa tästä tai tosta aiheesta, mutta kummasti se aika lentää valoisina kesäiltoina, eikä illan kääntyessä yöhön, ole enää jaksanut alkaa naputella. Nyt kuitenkin avaan jälleen sanaisen arkkuni ja kerron teille eräistä kekkereistä, jotka järjestimme äitien ja lasten kesken.Minulla on aina ollut paljon haaveita. Toisinaan hyvin isoja ja toisinaan hyvin pieniä. Välillä vähän hassujakin. Yksi pienemmistä haaveistani on ollut jo kauan järjestää jätskikekkerit! Haave tasolla suunnitelma on mennyt suunnilleen näin: "Haluan järjestää kekkerit jäätelö -teemalla kauniissa, huolitellussa puutarhassa, jossa on romanttiset, rautaiset ja valkoiset puutarhakalusteet. Puutarha on koristeltu viirein, paperilyhdyin ja teemaan sopivin koristein. On erillinen pöytä, jonne on katettu kauniisti luonnon kukkakimppu, jäätelöt ja kaikki ihanat lisukkeet, joilla saa jokainen lapsi ja aikuinen koristella oman jäätelöannoksensa. Ei sotkua eikä tappelua. Lapset istuvat sievästi kauniissa mekoissaan ja sortseissaan syöden omia jäätelöannoksiaan. Aurinko paistaa, linnut laulaa ja kuuluu heleää tasaista puheen sorinaa. Kekkerit päättyvät onnellisiin hymyihin!"

Hmm.. Tässä kohtaa piti olla kuva unelmieni jäätelökekkereistä, mutta ei olekaan, koska en löytänyt googlettamalla sellaista kuvaa.. Vaikka googlehan tietää kaiken? ;)

Tosi asiahan on, että pääsin kuin pääsikin vihdoin järjestämään jätskikekkerit, mutta menikö mikään niin kuin suunnittelin haaveissani onkin jo aivan eri asia! No, enhän minä ihan tosissani haaveillut kekkereistä, joissa lapset istuvat hiljaa sievästi rivissä, se lause vain sopi hienosti sellaiseen "täydelliseen" haaveeseen! Muuten kuta kuinkin haaveeni oli se, jonka pohjalta lähdin rakentamaan nopeasti järjestettäviä jätskikekkereitä. Käväsin tigerissa, josta ostin jäätelöviirin ja värikkäitä minivaahtokarkkeja muutamalla eurolla, ostin myös jäätelövohveleita sekä ainekset itse tehtävään jäätelöön. Muuten selvisin niillä tavaroilla mitä kaapista sattui löytymään ennestään!Tuli kekkereiden järjestämisen aamu, mutta luvattua aurinkoa ei näkynyt missään! Vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Se niistä haaveideni ihanista pihakekkereistä! Ei se minua silti lannistanut, vaan laitoin pöydän niin koreaksi sisälle kuin osasin, remontin keskelle. Koristelin myös olohuoneen, joka vaati kyllä hieman virittelyä, mutta muutaman epäonnistuneen yrityksen jälkeen sekin onnistui! Kun kaikki oli valmista, alkoi pilkistelemään se luvattu aurinkokin. Ja lopulta tuli ne ihanat vieraatkin, jotka toivat suolaiset tarjottavat mukanaan! Näin pääsin itse helpommalla. 

Tein itse kuvissa näkyvät jäätelöt. Toinen jäätelö on pätkisjäätelö, jonka ohje löytyy täältä. Tein siis sen variaation mukaan, johon tuli myös tummaa suklaata. Toisen jäätelön valmistuksessa kokeilin perusmassaan uusia makupareja. Tässä jäätelössä maistuvat mansikka, lime ja punaherukat. Ohje löytyy tästä alta.

Mansikka-lime jäätelö punaherukoilla

6 dl vispikermaa
1 tölkki kondensoitua maitoa (ei kinuskia)
½ dl glukoosisiirappia

½ l mansikoita 
1 lime (mehu + raastettu kuori)
(Kokonaisia punaherukoita)

1. Laita kerma, kondensoitu maito ja glukoosisiirappi kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.
2. Lisää hyvin pestyn limen puristettu mehu ja raastettu kuori sekä jonkun verran soseutetut mansikat.
3. Halutessasi voit sekoittaa joukkoon jonkun verran punaherukoita piristämään makua. (Itse laitoin niitä, kun tuntui, että eihän tämä jäätelö maistu miltään, mutta se maku tulikin esiin vasta pakastetusta jäätelöstä, jolloin huomasin, että olisi pärjännyt hyvin myös ilman. Hyvää siis kummassakin tapauksessa!)
4. Laita jäätelö esimerkiksi leipävuokaan tai pieniin paperisiin jäätelökuppeihin. Pakasta yön yli. Ja nauti!Halusin samalla kokeilla valmistujaisiani (joita ei siis vieläkään ole päästy remontin vuoksi juhlimaan!) varten tämmöistä gluteenitonta suklaakakkua, jossa on sisällä vadelmaraita. Jäätelö kekkerit olivat lopulta hyvin onnistuneet, vaikka puolet kutsutuista eivät pääseetkään ja vaikka päivään sisältyikin sotkua ja vähän nahisteluakin! Se kaikki kuuluu asiaan. Parastahan se oli katsella lasten sottaisia, mutta hymyssä olevia suita, tahmeita käsiä ja valuvia jäätelöitä.

Jätskikekkerit on helppo järjestää vaikka vain oman perheen kesken ja hyvinkin pienellä budjetilla. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan omanlaisella versiolla, se saa lapset taatusti hihkumaan!

<3 Krisu

ps. Älkää välittäkö, vaikka kuvat olisikin hieman vinossa ja tekstistä pomppisi kirjoitusvirheitä, sillä minäkin olen nyt lomalla, enkä jaksa ajatella liikoja, joten älkää tekään! :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!