tiistai 22. maaliskuuta 2016

Minä tykkään herkuista!

Minä tykkään herkuista! Sitä asiaa ei voi kierrellä ja kaarrella, sillä täysi totuus piilee noissa kolmessa sanassa. Mutta niin varmasti monet muutkin ihmiset pitävät, oikeastaan lähes kaikki! Ovathan oikein hyvät herkut nyt hyviä ja makee kun maistuu ihmiselle luonnostaan. Ihminen on kuitenkin viisas olento, joka kykenee ajattelemaan, mikä on sairaalloista herkkujen mässytystä ja mikä hyvän maun rajoissa kulkevaa. Eri asia kuitenkin on onnistuuko ihminen siirtämään asian ajatuksen tasolta käytäntöön.

Minulla herkkujen syönti on kausittaista. Tiettynä aikana kuusta voisin syödä kaksin käsin kaiken mitä vain kaapista löytyy, etenkin kaiken suklaisen. Toisinaan taas syön vain syömisen ilosta (eihän kukaan nyt niin teen! :o), jolloin on pakko keksiä vaihtoehtoisia herkkuja. Vähän vähemmän sokerisia ja rasvaisia. Rasva ja sokeri kohtuuttomasti syötynä kun ei tee ihmisen sisäelimille hyvää, vaikka herkkujen syöminen ei näkyisikään suoranaisesti painon nousuna. Itse tiedän kyllä kuuluvani myös siihen heimoon, joiden paino alkaa nousta holtittoman herkkujen ahmimisen seurauksena ja vaikka lihomista ei vielä näkyisikään muille ihmisille, oma olo on kaikkea muuta kuin hyvä.

Itse olen hyvin laiska olemaan millään dieeteillä, ei sen puoleen, että tällä hetkellä olisi tarvetta, mutta juuri sen takia haluan pitää terveydestäni ja itsestäni huolta, jotta siihen ei koskaan olisikaan tarvetta. Ainut ongelma tässä on mieli, joka on myös liian laiska. Kun olen tarpeeksi väsynyt ja kiukkuinen, etsin helppoa syötävää, joka ei yleensä satu olemaan kovin terveellistä. (Uskon, että en ole ainoa!) Siinä onkin opettelemista, että saa pidettyä mielen kurissa ja herkut kohtuudessa!

Toisinaan innostun kovasti kokeilemaan kaikkea uutta ja tämä pätee myös näihin herkkuihin. Viime aikoina olen kiinnostunut terveellisemmistä herkuista, jotka ei nekään kuitenkaan ole niin terveellisiä, että kannattaisi ahmia monta annosta päivästä toiseen. Nämä ovat kuitenkin parempi vaihtoehto rasvaa ja sokeria pursuaville kakkusille ja etenkin silloin kun on se päivä, jolloin mikään ei auta siihen makeen himoon! Suosittelen kokeilemaan vaikka pääsiäisenä jälkiruuaksi!

Tämä on niin makeaa, että pienikin annos riittää taltuttamaan kovankin makeen himon!

Taateli-suklaamousse (väh. 3 hengelle)

200 g tuoreita taateleita (juicy dates)
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 prk (400ml) kookosmaitoa (vain kiinteä osa)
100 % suklaata tai muuta tummaa suklaata

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi tehosekoittimessa, raasta pala 100 % suklaata päälle ja nauti!
(Resepti Kodin Kuvalehdestä)


Tämän rahkan koostumuksessa minua itseäni häiritsi hieman passionhedelmän pienet kivet, mutta maku oli raikas.

Passionhedelmärahka (n. 4 hengelle)

2 dl kermaa
500 g maustamatonta rahkaa
5 passionhedelmää
(sokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi (kevyemmästä versiosta kerman voi jättää poiskin). Lisää sekaan rahka ja passionhedelmien liha. Itse en pahemmin lisäile sokeria, mutta sitä voi laittaa mielensä mukaan. 


Vaikka itse en tykkää banaanista, niin kyllä se tällä tavalla makean himoon maistui! ;)

Kuorrutetut banaanit (2 hengelle)

1 banaani
muutama pala 85 % tummaa suklaata
kuivattuja karpaloita
(raastettua valkosuklaata)

Leikkaa banaani kahteen osaan, työnnä tikut banaaneihin ja laita hetkeksi pakastimeen jäätymään. Sulata tumma suklaa ja sivele sitä banaanien ympärille. Ripottele suklaan päälle kuivattuja karpaloita tai vaikka pähkinärouhetta. Raastettua valkosuklaata voi lisätä epäterveellisempään muotoon. ;)

Edellä mainittujen herkkujen lisäksi teen toisinaan smoothieita makean nälkään. Variaatioita on monia, mutta tästä linkistä klik löydät yhden vaihtoehdon.

Lopuksi voin vielä todeta, että vaikka välillä on terveellistä osata kieltäytyä kaikista maailman ihanista herkuista, niin kyllä välillä on oikein terveellistä myös nauttia niistä herkuista! Hyvistä herkuista en aio luopua koskaan kokonaan. Oikein suussa sulavalla suklaakakulla on myös positiivisia vaikutteita, se nimittäin piristää päivää ja mikäs sen romanttisempaa kuin yhdessä miehen kanssa nauttia tämmöistä herkkupalaa! :D


Nautinnollista pääsiäisviikkoa! 

<3 Krisu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!