tiistai 9. helmikuuta 2016

Sairastelua ja laskiaisen viettoa

Me ollaan vietetty lähes koko helmikuun alku neljän seinän sisässä. Pikkumuru alkoi sairastaa viime viikon torstaina ja tänään hän oli vihdoinkin siinä kunnossa, että saatettiin astua jälleen ulos. Pikkumuru kokikin elämänsä tähän asti kovimman kuumeen kun oli kolme päivää 40 asteen kuumeessa. Parhaimmillaan tai oikeammin sanottuna huonoimmillaan kuume nousi 40,5 asteeseen. Lisäksi ripuli ja kova flunssa tuli kylään, joten siinäpä sitä yhtälöä olikin jo tarpeeksi. Aika katkonaisesti ollaan siis nukuttu itse kukin.

Vuoden 2016 aloitus on ollut pikkumurulle hiukka epäonninen, sillä tammikuun loppupuolella hän poltti kummatkin kämmenet kuumalla levyllä. Onneksi toiseen kämmeneen tuli vain pieniä jälkiä ja toinenkin kämmen parani nopeasti kun siihen laitettiin hopeasidos. Vielä kämmenien nahka uusiutuu ja lähes joka päivä pikkumuru esitteleekin kämmeniä, kuinka hän on "epiny" nahkaa pois, vaikka äiti on kyllä kieltänyt. Sellainen pieni sankari täällä asuu! :D


Täällä meilläpäin ei tänä laskiaisena laskettu mäkeä, koska ei ollut lunta. Sen sijaan me käytiin pikkumurun kans pienellä laskiaislenkillä, syötiin hernekeittoa (jota tein elämäni ensimmäisen kerran) ja syötiin myöskin laskiaispullia. Tänään laskiaispullat oli täytetty tuhdilla suklaisella täytteellä. Laskiaissunnuntaina söimme ihan perinteisiä hillolla ja kermalla täytettyjä pullia, joita syömme kyllä ensi vuonnakin! Suklaiset laskiaispullat olivat kyllä mielestäni hyviä, mutta todella makeita ja ehkä kuitenkin vähän liian tuhteja, ei ainakaan sellaisia raikkaita kuten vadelmahillolla ja kermalla täytetyt pullat. No, sitä kun on tämmöinen luonne, jonka täytyy kokeilla aina kaikkea uutta niin pitihän se testata suklaisiakin pullia, vaikka testikerta jää tälläkin kertaa ainoaksi. Mottoni kyllä voisi olla, että "kaavoihin kangistuminen on tylsää". ;)


Suklaatäytteisten laskiaispullien ohje löytyy k-ruoka -sivuilta. 

Täytyyhän sitä edes laskiaisena hernekeittoo syödä!

Viime aikoina on tuntunut, että tää teksti ei oikein solju ja on vaikee kirjoittaa mistään. Lisäksi aika ei tahdo riittää blogiin asti. Todella harmillista, mutta tällä hetkellä ei vain ole mahdollisuutta nipistää lisää aikaa tänne tai se olisi sitten perheeltä pois, jota en halua. Yritän kuitenkin ylläpitää nyt tämmöistä tasasen hidasta tahtia. Postaustoiveitakin otetaan ilomielin vastaan! :)

<3 Krisu

2 kommenttia:

 1. Tuo on niin kurjaa ku lapsi/lapset sairastaa. Jospa siel oltais nyt selätetty taudit! Terkkuja pikkumurulle! <3
  Ompas vaan herkullisen näköisiä pullia :)
  Bloggaaminen on sellaista, että noita kausia iskee välillä. Joskus ne menee nopeammin ohi, joskus hitaammin. Älä ota stressiä, tai ala postaamaan "pakolla". Postaustoiveita: teidän arkiruokia top5, teidän päivä -postaus, vinkkejä remontin keskellä asumiseen.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos postaustoiveista! Oonkin itse miettinyt, että pitäis postaa tästä remontin keskellä asumisesta, mutta siihen voiskin sisällyttää sitten niitä vinkkejä. Ja ruokalistojakin on tekeillä kunhan ehtis niistä kirjoitella tännekin asti. :D

   Poista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!