lauantai 27. helmikuuta 2016

Muumimaailman taikatalvi

Miehelläni kun ei ollut hiihtolomaa niin lähdin pikkumurun kanssa meidän ahtaita neliöitä karkuun tänne Turun suunnalle "lapsuudenkotiini". (Lapsuudenkoti heittomerkeissä koska tämä talo ei oikeastaan ole lapsuudenkotini sillä vanhempani muuttivat tähän vasta kun olin jo lähtenyt kotoa pois.) Täällä me sitten olemme viettäneet lähes koko hiihtolomaviikon. Niinpä tästä oli helppo lähteä piipahtamaan muumimaailman taikatalvessa!

Muumithan nukkuvat yleensä talviunta, mutta näin hiihtolomalla muumilaakso herää reilun viikon ajaksi henkiin taikatalven ansioista. Me lähdimme pikkumurun ja siskoni kanssa muumimaailmaan ensimmäistä kertaa näin talvella, eikä tarvinnut kyllä pettyä! Puuhasteltavaa ja katseltavaa riitti talvellakin, mutta parastahan ovat tietenkin itse muumit! Lisäksi sää oli mitä parhain kun pakkasta oli pari astetta ja aurinko paistoi lähes kirkkaalta taivaalta. Voimme vain suositella teille muillekin!


Nipsu oli pikkumurun ehdoton lemppari hahmo!

Paikan päältä sai lainata liukureita, joten kaikki halukkaat pääsi laskemaan mäkeä. Se oli pikkumurustakin huisin hauskaa!

Liukurimäessä oli myös mäenlaskukilpailu, johon osallistuivat kaikki muumit ja halukkaat lapset.


Reippailija-Hemuli kävi ihmettelemässä ja torumassa kun pikkumuru oli joutunut vankilaan!

Niiskuneidin herkät piruetit sai kaikki huokailemaan ihastuneena 

Paikan päältä sai lainata myös suksia ja lumikenkiä. Pikkumuru oli ensimmäistä kertaa suksien päällä ja lähti äidin hämmästykseksi samantien sivakoimaan ihan omin avuin.

Muumitalosta löytyi muumipapan aarrearkku

Vielä huomenna ehtii tekemään vaikka ex tempore vierailun muumimaailmaan! Liput taikatalveen maksavat yli 2- vuotiailta 19€/hlö, kun ostaa etukäteen netistä. Paikan päältä ostettuna ne maksavat 20€/hlö. Alle 2 -vuotiaiden sisäänpääsy on maksuton ja ne myös syövät lounaan ilmaiseksi, aikuisen seurassa tietenkin. Lisäksi (ainakin arkipäivänä) ilmaisia parkkipaikkoja löytyi hyvin Naantalin vanhan kaupungin kupeesta eli kävelymatkan päästä muumimaailmasta.

<3 Krisu

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!