keskiviikko 9. joulukuuta 2015

Joululahja vähävaraiseen perheeseen

Olen pitkään haaveillut auttavani jollakin tavoin jotakuta avun tarpeessa olevaa. Tähän asti apua on tullut tarjottua lähinnä lastenhoidon muodossa tutuille (niin, ja olinhan lukioikäisenä kuukauden verran unisefin lahjoittajanakin.. sitten ei ollu enää varaa! :D), joka ei sekään huono asia ole, mutta nyt halusin näin joulun alla ilahduttaa jotain tuntematonta lasta. Suomessakin köyhyys on kasvanut ja vähävaraisia perheitä on entistä enemmän. Tällä kertaa päädyin siis antamaan apua omalla paikkakunnalla tuntemattomalle perheelle.

Huomasin paikallisessa Salessa joulukuusen, jossa oli lappuja. Lapuissa luki esimerkiksi poika 5v. tai tyttö 9v. Siinä se oli, mitä olin etsinyt! Olin jo kysellyt mieheltä, että onko hänellä työmaakäyntiä 30km päässä olevassa kunnassa, kun siellä olis semmonen kuusi, mistä sais ottaa lapun ja antaa lahjan vähävaraisen perheen lapselle. Eipä ollu miehellä siellä käyntiä, mutta onneks niitä kuusia löytyi lähempääkin.


Tänä vuonna me päätimme, että emme osta kummilapsille joululahjoja. Meillä on yhteensä 6 kummilasta, joista jokainen saa varmasti enemmän kuin yhden paketin jouluna. Sitä paitsi viime aikoina on tuntunut, että lahjojen keksiminen joillekin kummilapsille on hyvin hankalaa.. Mieluummin sitten panostaa kunnolla siihen synttärilahjaan ja vaikka tekee kummilapsen kans yhdessä jotain kivaa. Me ollaankin käytetty kaikki kummilapset vuorollaan, nuorinta kummilasta lukuunottamatta, muumimaailmassa. Ne on ollu aivan mahtavia reissuja!

Tästä syystä ajattelin, että haluan antaa jollekin lapselle lahjan, joka muuten mahdollisesti jäisi kokonaan ilman. Pitkään kiersin sitä kaupassa ollutta joulukuusta ja mietin, että otanko lapun, jossa luki poika 5v. vai lapun, jossa luki tyttö 13v. Tunteeni käski ottaa poika 5v. lapun, mutta kun huomasin. että tyttö 13v. lappuja oli useampia, halusin ottaa yhden niistä. Tänään vein paketin paketoituna takaisin kauppaan, josta se toimitetaan eteenpäin. Kyllä tuli hyvä mieli!


Tästä kokemuksesta rikastuneena voin vain suositella tätä kaikille! Itsekään en ole yhtään rikas, täysin päinvastoin, mutta kun ajattelin, että se 10-20€ uppoaa helposti mihin vain turhaan niin tuntui paremmalta laittaa se tähän tarkoitukseen. Vielä ehtii hakemaan lappusen kuusesta ja toimittamaan lahjan jollekin, joka sitä oikeasti osaa arvostaa!

Ps. Taidankin jo nyt alkaa kutomaan villasukkia, jotta ehdin saamaan edes yhden valmiiksi ja voin antaa ensi vuonnakin joululahjan (mieluummin vain itse tehdyn), ehkä jopa useamman vähävaraiseen perheeseen. Tossa viikko sitten kudoin elämäni ensimmäiset villasukat ihanan ystävän opastuksella, joten puikot heilumaan! Seuraavaksi onkin tulossa postausta tästä mun kutomis "harrastuksesta". :D

<3 Krisu

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!