perjantai 11. syyskuuta 2015

Loviisan Wanhat talot

Elokuun loppupuolella kävimme koko pienen perheen voimin katsastamassa Loviisan Wanhat talot. Pääsin käymään tapahtumassa ensimmäistä kertaa ja voin kyllä todeta, että sinne voisi mennä toistekin. Sille päivälle sattui vielä aurinkoinen ja hyvä ilmakin, joten mikäs siinä oli vanhoja taloja ja pihoja kierrellessä. Lähtipä sieltä mukaan yksi kirppislöytö, vähän metrilakuja ja pieni pullo rakkausjuomaakin. ;)


Näissä kuvissa on ihania ideoita ehkäpä mun tulevaan/haaveilemaani kahvilaan & sisustuskauppaan..

Loviisan Wanhat talot on kaksi päiväinen tapahtuma elokuun lopussa, jolloin vanhojen talojen omistajat avaavat kotiensa ovet vieraille. Kaikkien talojen kiertämiseen on varattava mielestäni aikaa se kaksi päivää, mutta jos tavoitteena ei ole kiertää kaikkia taloja, riittää yksi päivä vallan hyvin. Me kävimme Loviisassa siis yhden päivän reissun ja vaikka taloista ei ihan hirveästi mitään uutta inspiraatiota tullutkaan, niin mielestäni tapahtuman tarkoitus on enemmänkin se kiva tunnelma ja mahdollisuus tutustua erilaisiin oikeasti vanhoihin koteihin. Eipä tämä meidän 1947 rakennettu talo niiden talojen rinnalla niin vanha enää olekaan. ;)

Tämän talon oikeasti vanha tiiliseinä ihastutti sekä minua että miestäni. En ole oikein koskaan tykännyt tiiliseinästä kun olen aina ajatellut jotain 70- luvun tunkkaisia tiilisieniä, mutta näissä vanhoissa on jo jotain sellaista, mitä voisin omaankin kotiin ajatella.

Tämä talo oli pieni, mutta söpö!

Jos jollakulla on aikomus mennä ensi vuonna Loviisan Wanhat talot -tapahtumaan, suosittelen tutustumaan netissä kohteisiin hieman etukäteen, sillä siitä on paljon hyötyä, jos aikomuksena on kiertää vain osa taloista. Me emme pahemmin tätä etukäteen tutustumista tehneet, mutta onneksi saimme paikan päältä lippuja ostettaessa mukaamme lehden, jossa oli pieni esittely jokaisesta talosta. Se auttoi vähän suunnittelemaan reittiä. Lisäksi suosittelen tutustumaan, mitä muuta oheisohjelmaa paikan päältä löytyy, esim. huomasin vasta jälkikäteen, että siellä olisi ollut lapsiparkki, satunurkka, monenlaisia ihania kahviloita yms. Meiltä meni aikalailla kaikki muu oheisohjelma ohi, koska emme oikeastaan tienneet niistä, mutta eipä meillä kyllä pahemmin olis ollut aikaakaa enää muuhun, kun pienen lapsen kans touhutessa menee jo oma aikansa. Sitä paitsi ehdittiin me kuitenkin käydä kahvilassa meidän pienen, pippurisen ja todella nälkäisen pikkumurun kanssa ja jolle ei loppujen lopuksi kahvilasta löytynytkään mitään oikein sopivaa syötävää. ;)Onpas tullut otettua vino kuva. Kuvan eteisen kaappien takia tuli otettua tämä kuva, vaikka tuskin tulisi itselle tehtyä moisia, mutta ne olivatkin juuri sopivat tähän taloon.

Mukavaa viikonloppua! :)

<3 Krisu

3 kommenttia:

  1. Heippa! Löysin blogiisi KOCHANIE-blogin kautta ja heti kahlasin läpi kaikki kirjoittamasi tekstit ja ehdottomasti jään seuraamaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!