maanantai 28. syyskuuta 2015

Herkulliset lehtikaalisipsit

Oletteko te kuullut näistä herkullisista ja terveellisistä lehtikaalisipseistä? Minä ajelin viime viikolla töistä kotiin kun radiosta tuli juuri juttua vielä vähän tuntemattomasta, mutta sitäkin terveellisemmästä lehtikaalista. Ehdin kuunnella jutusta vain loppupätkän ja sitäkin vain puolella korvalla. Mielenkiintoni heräsi kuitenkin siinä kohden kun he puhuivat lehtikaalisipseistä. Mitä ne on? Kuulosti todella helpolta valmistaa ja ehkä hyvältäkin, mutta nojaa, ajattelin, taitaa jäädä kuitenkin tekemättä..

Totta puhuen en koko ohjelman aikana saanut päähäni edes miltä lehtikaali näyttää.. Minulla ei siis ollut harmainta aavistustakaan siitä ennen viime lauantaita. Viime lauantaina anoppini pyöräili meille mukanaan hänen oman kasvimaan lehtikaalia. (Nyt siis tiedän miltä se näyttää!) Ensin ajattelin, että voi ei, mitäköhän tuostakin tekisi, kun ei sitä voi poiskaan heittää. Sitten muistin ne lehtikaalisipsit, ehkä sittenkin kokeilen niitä.



Ohje on yksinkertainen. Pese ja kuivaa lehtikaalin lehdet. (Märkänä niistä ei kuuleman mukaan tule rapeita). Laita kulhoon vähän oliiviöljyä tai esim. rypsiöljyä ja mausta suolalla (suolan kanssa saa olla varovainen, sitä tulee helposti liian paljon tai vastaavasti liian vähän.. minulla sitä lipsahti liikaa ja osa sipseistä oli todella  suolaisia.) Halutessaan öljyyn voi sekoittaa mitä vain mausteita maun mukaan. Pyörittele lehtikaalin lehdet öljyssä ja paista 150 asteessa n. puoli tuntia. Lehdet on hyvä kääntää 15 min. kohdalla niin kumpikin puoli rapeutuu tasaisesti.



Nämä oli kyllä yllättävän herkullisia eikä tule ollenkaan samanlainen ällöttävän raskas olo kuin esim. tavallisista sipseistä! Ja mainittakoon vielä, että yleisesti ottaen en ole kaalin ystävä.. (Lievä kaalin epämukava haju kyllä leijaili keittiössä, mutta tuuletuksella siitäkin selvittiin!) Näitä kannattaa siis kokeilla joka tapauksessa ja näitä myös saa napostella hyvällä omalla tunnolla. Herkullista alkuviikkoa! :)

<3 Krisu

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi, ne piristävät aina!